Известие

Collapse
No announcement yet.

на колко градуса загряват вашите 156 jtd

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от Novachev
    http://www.powerflex.co.uk/products.asp?cat=0001&catalog=0801&submit1.x=8&sub mit1.y=21&submit1=GO
    И моята е така и ще я почвам на части с PowerFlex
    само да вметна, че powerflex за предна стабилизираща щанга няма. но има суперпро за 45 лева комплекта в хеед91. мериш си щангата на колко мм е - 22-23-24 - и поръчваш(22 и 24 дори имат на склад)

е предполагам си го знаеш де, но все някой не го...
    Ex: 146ti, 146JTD, 147JTD, Lexus IS220D, Lexus IS200 Auto, Swift Sport, Subaru Legacy IV
    Subaru Outback '09 & Alfa Romeo 156 2.4JTD

Comment

слид като го смених термостата загрява до тук и не мърда повече,казаха ми че за дизел зимата било нормално
      това според мен е 75 горе долу ако не бъркам
      156 1.9 JTD 105hp

Comment

датчика смени ли?
        ако да иди ги застреляй
        Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

сложих старите защото работят пък и новия дойде без датчици и цената му беше 108 лв
          156 1.9 JTD 105hp

Comment

хехе
            и как точно реши че работят?

Comment

значи преди да сменя стария ходих да ми замерят температурата на антифриза в казанчето за да видя дали показва правилно на таблото и показваше верно и от там съдя че работи
              156 1.9 JTD 105hp

Comment

еми тогава иди си застреляй майсторите
                зима/лете на +40/-40 трябва да е права стрелката ако е наред колата

Comment

ами днес ще покарам да загрее до кадето стига и ще проверя температурата пак да видя с новия термостат да ли нама да покаже разлика ако не ще сменя и датчика пък ще видим да ли има разлика
                  156 1.9 JTD 105hp

Comment

Значи за градско, особено в задръстванията, по-трудно загрява, трябва да се покара повечко. Ако пуснеш парното да върти въздуха вътре, ще ти загрява по-бързо. Говорим за минусови температури, за над нулата това вече не е такъв фактор.
                    Освен това, ако наблюдаваш стрелката, се вижда ясно кога точно отваря термостатът. Загрява да речем до 90 градуса и после изведнъж стрелката пада да речем с половин отделение, поне при мен е така, термостатът ми е на година и нещо, явно не е от тия дето коват на 90 градуса
                    156 2.4JTD '99 - продадена
                    Nissan Murano '05 - не знам дали някога пак ще се кача на кола

Comment

при мин не отива до 90 а си седи до там и немърда по горе съм дал снимки
                      156 1.9 JTD 105hp

Comment

Колега, и аз съм така. Отклонение винаги има. При мем вдига почти до 90, после явно отваря термостата, стрелката пада и се кротва малко над 70. Сменил съм всичко - и датчици и уред.
                        Митьо Бомбата: Ех, какви времена бяха... животински времена

Comment

На мойта стой точно на 90 градуса градцко , извън градцко се си е толкова тва е
                          Alfa Romeo 156 2.4 JTD...Alfa Romeo 155 2.0 8V TS Turbo... Alfa Romeo 75 2.0 TS...Powered By ...

Comment

Първоначално публикувано от b0jo
                            слид като го смених термостата загрява до тук и не мърда повече,казаха ми че за дизел зимата било нормално
                            това според мен е 75 горе долу ако не бъркам
                            При мен на печката показанията са абсолютно същите,отваря и двата кръга,ама си седи там.Единствено 90гр. ги стигна на едно яко задръстване,ако не бях пуснал парното на мах щеше и да ги подмине
                            '99 156 1.9 JTD SP3

Comment

оказа се датчика, лъже с десет градуса горе долу, а той давали инфо на компа щото бая гори
                              156 1.9 JTD 105hp

Comment

Упдатей: Искам да поясня, че сега с новите подгревни свещи колата много бързо качва градусите, стрелката заспива на 90 по Ц. - нещо, което преди просто не ставаше, а перката чинно си се пуска като се налага. Може би това е основната причина да има такава амплитуда от показания при колегите с дизели - свещите греят ли, нафтата се кефи и грее как си требе
                                Митьо Бомбата: Ех, какви времена бяха... животински времена

Comment

Working...
                                X